Новини

Декларация

11.11.2017

ДЕКЛАРАЦИЯ На изпълнителния съвет на „Движение Демократично Действие – Д 3” (www.deistvie.bg) Вчера в Босилеград,...

Участие на Стефан Иванив

08.11.2017

Днес, сряда, 08.11.2017 г., председателят на ПП "Движение Демократично Действие - Д 3" Стефан Иванов ще участва на живо...

ЧЕСТИТ ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

01.11.2017

ЧЕСТИТ ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ! Изпълнителният съвет на ПП „Движение Демократично Действие – Д3” честити...

Съобщения

 

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ:

На 14.11.2017 г. от 19.00 ч. в офиса на партията, ще се проведе заседание на Изпълнителния съвет
Дневен ред:
1. Организационни въпроси;
2. Финансови въпроси;
3. Политическа програма на партията - проект;
4. Заседание на Дискусионния клуб за месеците ноември и декември;
5. Коалиционна политика - разговори и състояние.
6. Разни.

Пресцентър на 
ПП„ДВИЖЕНИЕ
ДЕМОКРАТИЧНО
ДЕЙСТВИЕ – Д3

Декларация | НовиниДекларация - 11.11.2017 г.

ДЕКЛАРАЦИЯ
На изпълнителния съвет на „Движение Демократично Действие – Д 3”
(www.deistvie.bg)

Вчера в Босилеград, Западните покрайнини, за пореден път сръбските власти показаха, че са по-близко до времето на комунизма и разделението, отколкото до добросъседските отношения и до членство в Европейския съюз. Бяха арестувани без никакво основание за няколко часа лекари от Първа градска болница – София, които бяха отишли на собствени разноски да направят безплатни медицински консултации на българите, които живеят в община Босилеград. Може би изнервени от мястото, на което се провежда събитието – Културно-информационния център на българското малцинство „Босилеград” – провокатори организират тази потресаващо неадекватна акция.
Ние заявяваме категоричната си подкрепа за дейността на КИЦ „Босилеград”, сдружение „ГЛАС” и всички други организации, които поддържат българския национален дух в Западните покрайнини жив. Настояваме пред българското Министерство на външните работи да предприеме максимално бързо действия, които да доведат до разкриването на виновниците за тази поредна антибългарска провокация. След като скри плочата на убитите невинни жертви в Босилеградско от сръбския разбойник Коста Печанац преди 100 години и отказа да приеме вицепрезидента на Република България, през месец септември ръководството на градската управа демонстративно участва във възпоменание на „жертвите на българския фашистки окупатор”.
Настояваме българските институции да направят всичко възможно и да не предприемат активна подкрепа за бързото присъединяване на Сърбия като член на Европейския съюз докато подобни прояви, които са в разрез с европейските стандарти продължават.
Една страна трябва да стане член на Европейския съюз не само когато хармонизира своето законодателство, не само когато изпълни формалните критерии за членство, но и когато приеме принципите на спазване на правата на човека, добросъседството и на взаимното уважение.
Надяваме се да се окаже вярно предположението ни, че това е инициатива на местни фактори от община Босилеград, а не на централните сръбски власти.

София,
11.11.2017 г.