Новини

На днешния ден

19.10.2018

На днешния ден през 2014 година близо 700 българи от различни краища на страната учредихме "Движение Демократично...

РЕШЕНИЕ на Националния координационен съвет на ПП Движение Демократично Действие - Д3

01.10.2018

РЕШЕНИЕ на Националния координационен съвет на ПП „Движение Демократично Действие” Националният...

ПОЗИЦИЯ на Движение Възход

01.10.2018

ПОЗИЦИЯ на Движение „Възход” Свидетели сме на все по-задълбочаваща се идейна, политическа и управленска криза,...

Съобщения

 

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ:

На 18-19.05.2018 г. в Банско ще се проведе работна среща на „Демократично действие” на тема „Гражданското образование в българските училища”.

Пресцентър на 
ПП„ДВИЖЕНИЕ
ДЕМОКРАТИЧНО
ДЕЙСТВИЕ – Д3

ПРИЗИВ | НовиниПРИЗИВ - 08.12.2017 г.

ПРИЗИВ
от Изпълнителния съвет на
политическа партия „Движение Демократично Действие – Д 3”

Преди дни беше приет бюджета на Националната здравно-осигурителна каса за 2018 година. За наше огромно учудване, въпреки неколкократно отправяните предупреждения от страна на пациентски организации, в него управляващите умишлено „спестиха” 25 милиона лева, с което на практика отрязаха финансирането на всички нови терапии за болни. Това засяга преди всичко пациентите с онкологични заболявания, хората с редки и с автоимунни заболявания, на които бяха отнети всички нови терапии. Това действие за нас е напълно необяснимо тъй като сумата от 25 милиона лева спокойно можеше да бъде осигурена от други пера на бюджета каквито конкретни предложения всъщност бяха направени от самите пациенти и техните организации.
В резултат на всичко това и водени от убеждението, че болните от тези тежки заболявания не могат да „прескочат” една година от борбата си с тях, защото за немалко от тях това би била последната година от живота им,
Ние от ПП „Движение Демократично Действие – Д 3” заявяваме:
Напълно подкрепяме справедливите искания на протеста, който се организира от пациенти с онкологични, редки и автоимунни заболявания, който ще се проведе в събота, 09.12.2017 г. от 11.00 ч. на пл. „Народно събрание” в София и призоваваме нашите членове и симпатизанти да го подкрепят като участват в него, както и в подписките и петициите по темата.


София,
07.12.2017 г.