Новини

На днешния ден

19.10.2018

На днешния ден през 2014 година близо 700 българи от различни краища на страната учредихме "Движение Демократично...

РЕШЕНИЕ на Националния координационен съвет на ПП Движение Демократично Действие - Д3

01.10.2018

РЕШЕНИЕ на Националния координационен съвет на ПП „Движение Демократично Действие” Националният...

ПОЗИЦИЯ на Движение Възход

01.10.2018

ПОЗИЦИЯ на Движение „Възход” Свидетели сме на все по-задълбочаваща се идейна, политическа и управленска криза,...

Съобщения

 

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ:

На 18-19.05.2018 г. в Банско ще се проведе работна среща на „Демократично действие” на тема „Гражданското образование в българските училища”.

Пресцентър на 
ПП„ДВИЖЕНИЕ
ДЕМОКРАТИЧНО
ДЕЙСТВИЕ – Д3

УЧРЕДИХМЕ ДВИЖЕНИЕ ВЪЗХОД | НовиниУЧРЕДИХМЕ ДВИЖЕНИЕ ВЪЗХОД - 02.08.2018 г.

С подписите на Стефан Иванов – председател на ПП „Движение демократично действие”, Валентина Василева - председател на Единна народна партия и Радослав Кацаров – председател на ПП „Съюз на свободните демократи” на 30.07.2018 г. беше създадено Движение „Възход“, което да обедини усилията на демократични партии, организации и граждани. Най-значимата ни задача е да възстановим демократичното управление в страната.Основни цели на Движение „Възход“ са:
Да създаде алтернатива на проваленото псевдодясно управление на страната;
Да възстанови принципите на свободната и конкурентна пазарна икономика, откъсвайки я от зависимостите на олигархичната и партийна върхушка;
Да възстанови демократичните принципи на управление на държавата;
Да създаде условия за бърз възход на българската икономика, което да подобри материалното състояние на българските граждани;
Да поведе безкомпромисна борба срещу корупцията и да прекъсне мафиотската обвързаност между властта и бизнеса.

Декларираме, че сме готови да постигнем тази цел по законов път. В същото време, ще се борим за промяна на принципите на административно устройство, за да се постигнат повече индивидуални права и свободи, за установяване на по-малко, но по-силна държава, основа за модерно развитие на страната ни.

Ние сме убедени, че консолидацията на демократично мислещите хора в България трябва да стане не около лидери, а около принципи.
Обединени от идеологическа и ценностна близост, водещо начало на движението е равнопоставеност между партньорите в него.
Движение „Възход” започва разговори и остава отворено за взаимодействие и съвместна работа с всички демократично мислещи хора, партии или организации, които настояват да се възстановят принципите на свободата, справедливостта и достойнството.
През есента ще организираме масово събитие, на което да съобщим за новоприетите в Движението партии, организации и граждани и да представим основните моменти от нашата Програма за България по секторни политики.