Новини

ПОЗИЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕ ВЪЗХОД

04.09.2018

ПОЗИЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕ „ВЪЗХОД” Движение "Възход" (Движение Демократично Действие, Единна Народна партия и...

Почетохме паметта на Цар Борис III Обединител

28.08.2018

Почетохме паметта на Цар Борис III Обединител Днес се навършват точно 75 години от кончината на българския Цар Борис III...

Пълен одит на системата за сигурност на Търговския регистър

18.08.2018

Пълен одит на системата за сигурност на Търговския регистър Блокирането на Търговския регистър на България, в...

Съобщения

 

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ:

На 18-19.05.2018 г. в Банско ще се проведе работна среща на „Демократично действие” на тема „Гражданското образование в българските училища”.

Пресцентър на 
ПП„ДВИЖЕНИЕ
ДЕМОКРАТИЧНО
ДЕЙСТВИЕ – Д3

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ | НовиниЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ - 03.03.2018 г.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!

На днешния ден, точно преди 140 години, на политическата карта на Европа се завръща България. Освобождение, предложило ни за кратко сладката илюзия на Санстефанска България. След почти пет века без своя държавност, България възкръсва със същото име, с което Аспаруховите войни идват край река Дунав 1200 години по-рано. Положено е началото на Третото българско царство.
Това освобождение идва като резултат разбира се не само от военните действия на руско-турската война (1877-1878 г), но и като кулминационна точка на българското Възраждане, в което Пайсий, Левски, Раковски, Ботев, Стамболов, Каравелов, Захари Стоянов, българското опълчение и хиляди други знайни и незнайни духовници и революционери, възкресиха силата на духа на един народ.
Ние, българите, заслужихме и извоювахме своята свобода, а не я получихме даром.
Трите месеца между възторга на Сан-Стефано и покрусата от Берлин определиха единствената цел на българската външна политика за последните 140 години – териториално обединение на всички българи, които несправедливо са откъснати от пределите на Родината. Само затова хиляди български герои умираха без страх по бойните полета на Българо-сръбската, Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световни войни. Не идеологии водеха предците ни от Третото българско царство, а мисълта за събиране на разпокъсана България.
Духът на тази България не е мъртъв и днес!
Въпреки всичко и въпреки всички, България ще пребъде!
Честит празник, българи!

ИС на ПП „Движение Демократично Действие – Д 3”,
София,

03.03.2018