Новини

СТАНОВИЩЕ на Движение Възход

29.10.2018

СТАНОВИЩЕ на Движение „Възход“ по Проект за Закон за изменение и допълнение на Закона за регионалното...

На днешния ден

19.10.2018

На днешния ден през 2014 година близо 700 българи от различни краища на страната учредихме "Движение Демократично...

РЕШЕНИЕ на Националния координационен съвет на ПП Движение Демократично Действие - Д3

01.10.2018

РЕШЕНИЕ на Националния координационен съвет на ПП „Движение Демократично Действие” Националният...

Съобщения

 

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ:

На 18-19.05.2018 г. в Банско ще се проведе работна среща на „Демократично действие” на тема „Гражданското образование в българските училища”.

Пресцентър на 
ПП„ДВИЖЕНИЕ
ДЕМОКРАТИЧНО
ДЕЙСТВИЕ – Д3

Пълен одит на системата за сигурност на Търговския регистър | НовиниПълен одит на системата за сигурност на Търговския регистър - 18.08.2018 г.

Пълен одит на системата за сигурност на Търговския регистър

Блокирането на Търговския регистър на България, в рамките на 6 дни, показа неспособността на властта да пази информацията на гражданите и фирмите, която е поверена на държавата. Това се казва в позиция на новото дясно движение "Възход", в което наскоро се вляха Единна народна партия на Мария Капон, Съюза на свободните демократи на Стефан Софиянски и Движение демократично действие.

Днес мълчанието на властта, в продължение на дни, оставя впечатлението, че данните са оставени на произвола на съдбата или с тях е било злоупотребявано. До този момент нямаме правдоподобна версия на компетентните органи, която дефинитивно да показва, каква е причината да блокира дейността на хиляди икономически субекти. Мъгливите обяснения на правителството, за сложността на проблема и терабайтите информация, не дават достоверно обяснение, а са предназначени да предизвикат съжаление и разбиране към отговорността да управляваш държава. Съхранението на тази информация е част от националната сигурност на България, заявяват от новата формация.

От движение "Възход" са категорични, че оставката на министър Цецка Цачева и на изпълнителния директор Зорница Даскалова са най-малкото, което се очаква като решение за нанесените щети на гражданите и фирмите.

Очакваме кабинетът да възложи одит на системата за управление на сигурността на информацията на Търговския регистър на компания с висока компетентност, за да не стигнем до обичайната ситуация, в която властта проверява сама себе си, категорични са десните.

Според тях днешното управление е известно с емоционални и популистки решения, които костват много пари на данъкоплатците.

Като пример те посочват решението за едновременен ремонт на всички мостове в България, които са компрометирани.

За повод послужи трагедията с моста в Италия. За нас е неразбираема подобна логика на управление и защо ремонтите не са стартирали преди това. Ако утре се случи земетресение в някоя точка на света, вероятно ще се вземе решение за саниране на десетки хиляди сгради в България и на тяхната устойчивост. Още няколко подобни решения, взети на принципа - някъде нещо се случва, могат изключително бързо да доведат страната ни до фалит, заявяват от движението.

/offnews.bg/