Новини

Позиция на Движение Възход във връзка с предстоящите избори

28.11.2018

Позиция на Движение „Възход“ във връзка с предстоящите избори Само след няколко месеца на българските...

СТАНОВИЩЕ на Движение Възход

29.10.2018

СТАНОВИЩЕ на Движение „Възход“ по Проект за Закон за изменение и допълнение на Закона за регионалното...

На днешния ден

19.10.2018

На днешния ден през 2014 година близо 700 българи от различни краища на страната учредихме "Движение Демократично...

Съобщения

 

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ:

На 18-19.05.2018 г. в Банско ще се проведе работна среща на „Демократично действие” на тема „Гражданското образование в българските училища”.

Пресцентър на 
ПП„ДВИЖЕНИЕ
ДЕМОКРАТИЧНО
ДЕЙСТВИЕ – Д3

УЧРЕДИХМЕ ДВИЖЕНИЕ ВЪЗХОД | НовиниУЧРЕДИХМЕ ДВИЖЕНИЕ ВЪЗХОД - 02.08.2018 г.

С подписите на Стефан Иванов – председател на ПП „Движение демократично действие”, Валентина Василева - председател на Единна народна партия и Радослав Кацаров – председател на ПП „Съюз на свободните демократи” на 30.07.2018 г. беше създадено Движение „Възход“, което да обедини усилията на демократични партии, организации и граждани. Най-значимата ни задача е да възстановим демократичното управление в страната.Основни цели на Движение „Възход“ са:
Да създаде алтернатива на проваленото псевдодясно управление на страната;
Да възстанови принципите на свободната и конкурентна пазарна икономика, откъсвайки я от зависимостите на олигархичната и партийна върхушка;
Да възстанови демократичните принципи на управление на държавата;
Да създаде условия за бърз възход на българската икономика, което да подобри материалното състояние на българските граждани;
Да поведе безкомпромисна борба срещу корупцията и да прекъсне мафиотската обвързаност между властта и бизнеса.

Декларираме, че сме готови да постигнем тази цел по законов път. В същото време, ще се борим за промяна на принципите на административно устройство, за да се постигнат повече индивидуални права и свободи, за установяване на по-малко, но по-силна държава, основа за модерно развитие на страната ни.

Ние сме убедени, че консолидацията на демократично мислещите хора в България трябва да стане не около лидери, а около принципи.
Обединени от идеологическа и ценностна близост, водещо начало на движението е равнопоставеност между партньорите в него.
Движение „Възход” започва разговори и остава отворено за взаимодействие и съвместна работа с всички демократично мислещи хора, партии или организации, които настояват да се възстановят принципите на свободата, справедливостта и достойнството.
През есента ще организираме масово събитие, на което да съобщим за новоприетите в Движението партии, организации и граждани и да представим основните моменти от нашата Програма за България по секторни политики.